Начало » Статии » Електрически косачки
Bosch празнуват 125 години от създаването на компанията
Кратка история на марката
През 2011 г. Bosch-групата празнува своята 125-та годишнина, както и 150 години от рождението на своя основател. На 15 ноември 1886 г. Роберт Бош основава своята „Работилница за фина механика и електротехника“ в Щутгарт, полагайки основите на бъдещия глобален доставчик на технологии и услуги. От тогава трите направления в дейността на групата Bosch – Автомобилно оборудване, Индустриална техника, както и Потребителски стоки и Сградна техника – развиват своите продукти, следвайки мотото „Техника за живота“.

Роден на 23 септември 1861 г. в Албек, в близост до Улм, Роберт Бош е пионер в областта на технологиите, постигал международен успех на компанията си още приживе. От 1886 г. до днес ключът към успеха на Bosch е високото ниво на качество и иновация. Именно тези характеристики на продуктите помагат на основателя на фирмата, Роберт Бош, да стъпи на международните пазари още в края на 19-ти век. Компанията бързо се разраства от първата работилница в Щутгарт до концерн с широка международна дейност. Разработването на нисковолтовото магнетно запалване за автомобилни двигатели през 1897 г. дава началото на дълъг списък нововъведения на Bosch. През 1902 г. то е последвано от високоволтовата магнетна запалителна система. Това е важният пазарен пробив на компанията по успешния й път като водещ доставчик за автомобилната индустрия.

Днес Bosch развива дейността си чрез повече от 300 дъщерни дружества и регионални компании в над 60 страни и има 280 000 служители по целия свят. Международната търговска мрежа от компании и партньори обхваща 150 страни, което гарантира, че продуктите и услугите на концерна ще продължат да присъстват на важните разрастващи се пазари и в бъдеще.

Bosch е представен за първи път в България през 1911 г. чрез компанията Ari#233;. Осемдесет и три години по-късно, през 1994 г., Bosch основава своето дъщерно дружество в България със седалище в София.

„Нашите клиенти, както и всеки, който е използвал продуктите на Bosch, са изиграли важна роля за успешната 125-годишна история на компанията“, казва Франц Ференбах, председател на борда на директорите на Bosch. Херман Шол, председател на общото събрание на собствениците и надзорния съвет, се съгласява и добавя: „Много от иновативните ни технологични постижения са резултат от плодотворното взаимодействие с нашите клиенти. А духът на иновациите съпътства компанията ни и днес чрез нестихващо търсене на нови бизнес сфери, пазари и технологии.“
Всички права запазени
prodilar.com 2010-2018