Начало » Статии » Пръскачки
Повече за пръскачките STIHL SR 430 и SR 450
При отглеждане на овощни и зеленчукови култури или на лозови насаждения мощните моторни пръскачки на STIHL са незаменими. Моделите STIHL SR 430 и SR 450 се отличават с висока мощност и оборудване за комфортна и безопасна работа.

Моделът STIHL SR 430 може да се използва само за разпръскване на течни препарати за растителна защита, докато STIHL SR 450 е универсален уред, оборудван с механика за преоборудване 2 в 1. С нейна помощ преминаването на уреда от режим на разпръскване на течни препарати в режим на разпрашаване на прахообразни вещества и гранули е много лесно и бързо. Работният хоризонтален обхват и на двата модела е 14,5 м като те са оборудвани с 14-литров резервоар за разпръскваното вещество с голям отвор за бързо и чисто пълнене без разливане. Така работата с STIHL SR 430 и SR 450 е ефективна, лесна и приятна.

Двигател 2-MIX за висока мощност
Двата модела са оборудвани с иновативния двигател 2-MIX на STIHL, който съчетава 4-канален цилиндър с принцип на продухване. В резултат на това се получава висок въртящ момент за широк диапазон на оборотите и разходът на гориво е с до 20% по-нисък в сравнение с традиционните двутактови двигатели без технология 2-МІХ. Това води и до намаляване на вредните емисии на половина.

Антивибрационна система за облекчаване на гърба по време на работа
Двете моторни пръскачки на STIHL са оборудвани с ефективна антивибрационна система. Тя намалява преноса на вибрации от двигателя към гърба, което облекчава гръбната мускулатура на работещия по време на работа. За комфортната употреба допринася и управлението на уредите с една ръка посредством мултифункционална ръкохватка, в която са разположени командните елементи за управление на двигателя и на вентила за подаване на разпръсквания препарат. По този начин с дясната ръка може да се регулира скоростта на въздушната струя, а подаването на препарата се включва и изключва бързо, удобно и без загуби. Благодарение на опростената логика при стартиране и на специалната ръкохватка STIHL ElastoStart пускането на пръскачките в действие е лесно и се извършва в три стъпки.
Всички права запазени
prodilar.com 2010-2018